Søk i denne bloggen

mandag 2. september 2024

Presidentvalget i USA: Jevnt race mellom Trump og Harris så langt...

Prognosene og veddemålene viser jevnt race i presidentvalget i USA. Harris håper på de unge og Trump satser på kortsalg. 


Harris leder på de fleste målinger, men marginene er små og fremtiden ganske usikker. Harris høster oppslutning blant yngre velgere, men erfaring fra tidligere valg viser at oppslutningen om valget fra yngre amerikanere er svært usikker og i vippe-statene kan det fort gå Trumps vei, og Trump sover ikke. 





Trump lanserer «Trading cards» og NFTer i stor skala inn mot valget. Her fremstiller han seg selv som sentral og aktiv aktør i alle sider av USAs heroiske fortid, men også som den som nå vil kunne redde USA, for å ikke nevne verden. Samtidig finansierer han valgkampen sin. Noen vil si det er et genialt grep. Prisene på kortene varierer fra noen hundre kroner til samme antall dollar og slikt blir det mange dollar av.









Ny inspirasjon for tegne-komikere. Hva Trumps kortsalg vil bety for valget er selvsagt foreløpig usikkert. Men han søker stadig anerkjennelse for sin genialitet som forretningsmann. Etter at noen lo etter at han på et av hans egne valgkamp-arrangementer uttrykte han at han sterkt mislikte å bli kalt "stupid". Samtidig fortalte han forsamlingen at det er og har vært mange genier i familien hans. Så vet vi det. Det vi også kan konstatere er at Trump stadig gir bidrag til underholdningsindustrien. Mange stripe-komikere har fått vann på mølla etter lanseringen av Trump-cards.

















Mer saklig USA-valg og valgkamp-informasjon finner du i andre poster på denne bloggen. Trump som internasjonal fredsmekler er tema i en post sent i forrige måned. En post fra september 2021 beskriver hvordan Trump brutalt gikk frem da ha "overtok" det Republikanske partiet. Om Donald Trump som "poet" og "dikter" av alternative virkeligheter og om valget i 2024 er tema for en post tilbake 16. februar 2022. Om forberedelsene i kulissene til en ny Trump-som-president-periode er tema i en post fra 20. juli 2022. Forberedelsene har altså foregått over lang tid. Jeg kommer tilbake med politikken til Harris når den er ned- og av-tegnet litt tydeligere.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar